Erityisryhmät

Seurakunnan työntekijät kohtaavat kokonaisvaltaisesti erilaisiin kohderyhmiin kuuluvia ihmisiä. Yhteistyötä tehdään järjestöjen ja yhdistysten sekä Joutsan ja Luhangan kunnan sosiaali- ja terveystoimen kanssa.

Kehitysvammaiset

Toimintakeskus Helperi sijaitsee Joutsassa entisen koulun, Pohvinrinteen tiloissa. Seurakunnan työntekijät pitävät siellä hartauksia kerran kuukaudessa sekä järjestävät keväisin leiripäivän. Kehitysvammaisten rovastikunnallinen kirkkopyhä järjestetään yhdessä Heinolan, Pertunmaan, Sysmän ja Hartolan seurakuntien kanssa.

Keski-Suomen kehitysvammaistyön pappina toimii Maarit Nuopponen.

Näkö-kuulorajoitteiset

Näkö-kuuloryhmä kokoontuu Joutsan seurakuntakodilla kerran kuukaudessa.

Ryhmä on tarkoitettu Joutsan seudun kuulo-, näkö-tai molempien ongelmista kärsiville henkilöille ja kaikille, jotka tuntevat tarvitsevansa apua em. asioissa.

Toiminnasta vastaavat  Joutsan Eläkeliiton vapaaehtoiset sekä Joutsan seurakunta (tilat). Lisätietoja ryhmän kokoontumisista voi tiedustella Aarre Taljalta p. 040-8445216.

Rovastikunnallinen kuurojen joulujuhla järjestetään perinteisesti Heinolan kirkonkylän pappilassa. Mikkelin hiippakunnan kuurojen pappina toimii Seppo Laukkanen.

Omaishoitajat ja läheiset

Joutsan seurakunta tekee yhteistyötä omaishoitaja-asioissa SPR:n kanssa, joka järjestää mm. vertaistuellisia ryhmätapaamisia. Yhteyshenkilönä toimii Paula Pajala p. 040-759 6707.

Valtakunnallisesta Omaishoitajat ja läheiset -liitosta saat lisätietoa omaishoitajia koskevasta edunvalvonnasta.

Joutsan seurakunnassa järjestetään omaishoitajille ja läheisille joulunajan tilaisuus: Kohti adventtia sekä omaishoitajien ja läheisten/vanhusten kesäkirkko kesäkuun alussa. Yhteistyökumppanina toimii SPR.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujat

Seurakunnan työntekijät pitävät hartauksia Joutsan Opintolassa (Toivontuvan tilat) ja Leivonmäellä palvelukoti Leivossa kerran kuukaudessa. Samoin seurakunta järjestää mielenterveys- ja päihdekuntoutujille erilaisia retki- ja leiripäiviä. Työntekijöille on mahdollisuus tarpeen mukaan varata aika vastaanotolle tai sopia kotikäynti.

Surevat

Seurakunnassa järjestetään sururyhmä kerran vuodessa. Tarvittaessa työntekijät tekevät myös surukotikäyntejä.