Luhangan kesäkirkko

Mämminiementie 6, 19950 Luhanka

Luhangan kesäkirkko

Luhangan kesäirkko on vihitty tarkoitukseensa Mikkelinpäivänä 1.10.1893. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Josef Stenbäck (1854-1929). Luhangan kesäkirkon ulkopuolinen korjaus valmistui vuonna 2009.

Kirkossa pidetään jumalanpalveluksia kesäkuun alusta elokuun loppuun. Kirkossa ei ole lämmitystä eikä sähkövaloja. Kirkossa vietetään kesäaikaan häitä. Ristiäisiä ja hautajaisia pidetään enemmän kesäkirkon läheisyydessä sijaitsevassa talvikirkossa.
Luhangan kesäkirkko on suosittu konserttikirkko, noin 4-5 konserttia vuodessa esim. Luhangan musiikkiyhdistyksen, Sysmän Suvisoiton konsertit.

Kesäaikaan Luhangan kesäkirkko on avoinna tiekirkkona.

Kesäkirkkoon mahtuu n. 1500 henkeä. Urut ovat ns. Jurvan urut vuodelta 1897. Äänentoistolaitteisto on ajanmukainen. Kesäkirkon läheisyydessä olevassa talvikirkossa on WC-tilat.

Kirkon varaukset kirkkoherranviraston kautta.

Kuvia Luhangan kesäkirkosta sisältä.

Mämminiementie 6, 19950 Luhanka

Tammijärven koulun kevätkirkko