Luhangan talvikirkko

Mämminiementie 9, 19950 Luhanka

Luhangan talvikirkko

Arkkitehti Einari Teräsvirran suunnittelema Luhangan talvikirkko valmistui vuonna 1958. Kirkossa pidetään jumalanpalveluksia ja muita seurakunnan tilaisuuksia sekä perhejuhlia mm. hautajaiset ja ristiäiset.

Jumalanpalvelukset Luhangassa klo 13 pääsääntöisesti kuukauden 1. ja 3. sunnuntai. Kesäaikaan jumalanpalvelukset pidetään Luhangan kesäkirkossa (tien toisella puolella).
Jumalanpalvelus on myös noin kerran kuussa Tammijärvellä sijaitsevassa kyläkirkossa (Tammijärventie 253, 19910 Tammijärvi), jonka seurakunta on myynyt vuonna 2015 Putkilahden helluntaiseurakunnalle.

Luhangan talvikirkkoon mahtuu 150-200 henkeä. Kirkkosalin yhteydessä on pienehkö seurakuntasali (istumapaikat 40 hengelle) ja keittiö, jossa on kylmiö, astianpesukone, sähköuuni ja 4-levyinen laitosliesi. Astioita löytyy 50 hengelle (huom. ei matalia lautasia).

Kirkon ja seurakuntasalin varaukset kirkkoherranviraston kautta.

Parkkipaikka sijaitsee Luhangan talvikirkon ja kesäkirkon välittömässä läheisyydessä.

Talvikirkon vieressä sijaitsevassa rakennuksessa ns. Pappilassa pidetään lasten päivä-/perhekerhoa (kuvat alla).