Yhteisvastuukeräys - Osallistu ja auta

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön.

Joka kevät Yhteisvastuun reilut 35 000 vapaaehtoista arkienkeliä lähtevät liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Lue lisää yhteisvastuukeräyksestä.

Joutsan seurakunnassa järjestettävistä tapahtumista löydät tiedot tapahtumakalenterista.

Tule mukaan kerääjäksi!

Kanna kortesi kekoon yhteisvastuukerääjänä, avusta seurakuntien Yhteisvastuu-tapahtumien järjestelyissä tai järjestä omia tapahtumiasi ystäviesi kanssa Yhteisvastuun hyväksi. Jos haluat lähteä kerääjäksi, ota yhteyttä seurakunnan

Lipaskeräys

Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin suurissa kaupungeissa. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla tiettyinä päivinä. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Listakeräys

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Yhteisvastuukeräyksen tilinumerot

Alla yhteisvastuukeräyksen pankkiyhteystiedot ja Joutsan seurakunnan oma viitenumero.

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola Pankki FI14 5000 0120 2362 28

Danske Bank FI81 8000 1600 0516 51

Handelsbanken FI81 3131 1000 4651 24

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Ålandsbanken FI53 6601 0002 2825 80

Joutsan seurakunnan viite: 304159

Diakoniatoimiston käyntiosoite: Jousitie 42 A, Joutsa.

Leivonmäen kappeliseurakunta Luhangan kappeliseurakunta

Diakoniatoimiston käyntiosoite: Leivonmäen seurakuntatalo, Kuusirinne 2, Leivonmäki. Luhangassa päivystys yhteydenottojen mukaan.