Ota yhteyttä!

Kun haluat kastaa lapsesi, mennä naimisiin tai siunata omaisesi, ota yhteyttä seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Elämän kohokohtia

Ihmisen elämään liittyy monia merkittäviä hetkiä, ristiäisiä, rippijuhlia, häitä ja hautajaisia. Näihin hetkiin liittyy monenlaisia perinteitä ja tunteita, jotka luovat kestäviä muistoja.

Tärkeiden hetkien muistamisia ovat myös merkkipäivämuistamiset, kodin siunaaminen. Avioliiton vuosipäivää kannattaa juhlia. Siunausta voi pyytää myös työpaikalle tai uusien tilojen käyttöönoton yhteydessä.

Merkkipäivämuistamiset

• 70-, 75-, 80- ja 85-vuotta täyttäviä seurakuntamme jäseniä kutsutaan yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan vuosittain. Lähestymme syntymäpäivän viettäjiä kirjeitse, jossa on tarkemmat tiedot juhlasta ja siihen ilmoittautumisesta.
  • 90 ja yli 90-vuotiaita käydään tervehtimässä erikseen juhlapäivän aikaan. Seurakunnasta otetaan yhteyttä syntymäpäivän lähestyessä, mutta myös meille voi esittää toivomuksia etukäteen, yhteyttä voi ottaa kirkkoherranvirastoon. Toivomme, että pyynnöt tulevat tarpeeksi ajoissa.

Pyydä siunausta kodillesi

Kodinsiunaus on juhlava tapahtuma, jossa pyydetään yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa siunausta kodille ja sen asukkaille. Siinä ei siunata vain seiniä ja uusia tiloja, vaan ennen kaikkea kodin ihmiset ja heidän elämänsä. Siunauksen pyytäminen on hyvän toivomista perheen elämään.

Seurakunnan pappi tulee mielellään toimittamaan kodin siunaamisen, mutta siunaamisen voi toimittaa kuka tahansa seurakuntalainen. Kodinsiunaamisen kaava löytyy virsikirjan liiteosasta. Papin kodin siunaamiseen voi varata kirkkoherranviraston kautta.