Yhdessäoloa aikuisille!

Seurakuntamme tarjoaa kaikenikäisille erilaisia kohtaamispaikkoja ja -tilanteita.
Tule rohkeasti mukaan toimintaan!
Ryhmistä ja tapahtumista ajankohtaista lisätietoa tapahtumakalenterista sekä työntekijöiltä.
Seurakunnasta löytyy myös vapaaehtoistehtäviä niitä etsiville!

Nuoret aikuiset

Seurakuntamme kutsuu nuoria aikuisiaan (18-30v.) kokoontumaan yhteen ja haastaa heitä suunnittelmaan yhteistä toimintaa. Seurakunnan linkkinä toimii nuorisotyönohjaaja. Ole häneen yhteydessä ja kysele asiasta enemmän!

Seurakunnassa toimii myös nuorten aikuisten kummilapsiryhmä N.A.P.A. Lue lisää tästä!

Toimintaa miehille

Miestenpiiri kokoontuu kerran kuussa Joutsan seurakuntakodilla. Illan aiheen alustaa esim. pappi ja tästä jatketaan keskustelua kahvin kera.

Keski-Suomen miesteniltaa vietetään syksyisin eri puolella Keski-Suomea. Seurakunta järjestää kuljetuksen iltaan.

Heinolan rovastikunnalliset miesten saunaillat kiertävät kesäaikana rovastikunnan alueen seurakunnissa. Saunaillat alkavat klo 17.30 saunalla ja päättyvät klo 19.00 alkaviin seuroihin. Isäntäseurakunnan vastuulla on vastata illan ohjelmasta. Saunan ja seurojen välissä on iltapala.

Päiväpiirit ikäihmisille

Seurakunnan diakoniatyön järjestämät päiväpiirit kokoontuvat eri puolilla seurakuntaa 1-2 kertaa kuussa. Päiväpiireissä kokoonnutaan nauttimaan yhdessäolosta, jakamisesta ja musiikista. Hiljennymme myös hartauteen. Olet lämpimästi tervetullut päiväpiireihin! Päiväpiirien ajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

 • Joutsassa vanhemman väen päiväpiiri
  Joutsan päiväpiiri kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa torstaisin Joutsan seurakuntakodilla (Jousitie 42) kello 10. Tilaisuus sisältää ruokailun ja kahvit. Tarjoilun hinta on 5€.

 • Leivonmäellä Havumäen ja Kivisuon päiväpiirit
  Havumäen päiväpiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Havumäen kylätalolla(Havumäentie) kello 12. Kokoontumisessa juodaan kahvia/teetä plus syödään pientä purtavaa 2 € hintaan.
  Kivisuon päiväpiiri kokoontuu kello 13 kerran kuukaudessa kodeissa Kivisuolla ja sen ympäristössä.

 • Luhangassa Hyvän olon piiri
  Hyvän olon piiri kokoontuu Luhangan kylätalon (Kotipellontie 1) alakerrassa kerran kuukaudessa.

Raamattupiirit

Raamattupiirit kokoontuvat Leivonmäen seurakuntatalolla ja Joutsan seurakuntakodilla, seuraa ilmoittelua tapahtumakalenterista. Piirit ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

Erityisryhmät

Lisätietoa sururyhmästä ja erityisryhmistä tästä.

Lähetys

Oletko kiinnostunut lähetyksestä? Lue lisää lähetystyön sivuilta!

Kinkerit

Nykyajan kinkerit muistuttavat kotiseuroja. Kinkereillä on vuosittain vaihtuva aihe, jota käsitellään. Tämän lisäksi lauletaan virsiä sekä vaihdetaan kuulumisia. Kinkereillä on seurakunnan puolesta yleensä mukana pappi ja kanttori. Kinkerit ovat yksi vanhimmista seurakunnan kokoontumistavoista. Kinkerikierros ajoittuu yleensä alkuvuoteen. Tilaisuudet pidetään useimmiten kodeissa mutta myös muissa paikoissa, kuten seurakunnan tiloissa.

Kinkerit ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla kuka tahansa silloin, kun se itselle sopii.

 

 

Vapaaehtoisten kirkkopyhä Loppiaisena

Joutsan seurakunnan vapaaehtoiset ovat kokoontuneet vuodesta 2011 alkaen jokaisena Loppiaisena kirkkopyhään. Vapaaehtoisten kirkkopyhä kiertää kolmessa jumalanpalvelusyhteisössämme vuorollaan. Jumalanpalveluksen jälkeen päivä jatkuu koulutus- ja kiitospäivän merkeissä. Päivä on avoin kaikille vapaaehtoisena toimineille ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille.

Ekumeeniset tilaisuudet

Ekumeenisen viikon aluksi ovat kaikki alueella toimivat kristilliset kirkot järjestäneet yhteisen tilaisuuden kristittyjen ykseyden rukouspäivänä tammikuussa. Lue lisää ekumeenisesta rukousviikosta.

Naisten päivä

Vuodesta 2012 Joutsan seurakunta on viettänyt vuosittain naistenpäivää yhdessä Itä-Päijänteen vapaaseurakunnan ja Joutsan helluntaiseurakunnan kanssa. Päivä alkaa kaikille avoimella jumalanpalveluksella Joutsan kirkossa. Naistenpäivä jatkuu ruokailulla, jonka jälkeen on vierailevan luennoitsijan alustus ja keskustelua, hiljaisuuden huone ja kakkukahvit.

Kolkkapohjan kesäillat

Kesällä järjestetään eri ryhmille suunnattuja kesäiltoja Leivonmäellä Kolkkapohjassa. Seuraa tapahtumakalenteria!

Parisuhde

Elokuun puolivälissä vietetään parisuhdepäivää yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Parisuhdepäivä alkaa pyhäaamun jumalanpalveluksella, jossa on avioparien siunaaminen. Jumalanpalveluksen jälkeen nautitaan hääkakkukahvista ja yhteisestä ohjelmasta. Parisuhdepäivä kiertää kaikissa vihkikirkoissamme.

Parisuhdepäivää edeltävänä lauantaina seurakuntamme tarjoaa mahdollisuuden mennä "helposti naimisiin".

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti tarkoittaa arjen rutiineista hiljaisuuteen vetäytymistä. Seurakuntamme järjestää parin yön mittaisia hiljaisuuden retriittejä  kerran vuodessa Pekkasten leirikeskuksessa (max. 8 osallistujaa). Retriitin päivää rytmittävät yhteiset hetkihartaudet ja ruokailut. Jokaiselle on varattu oma huone. Ohjelmassa on paljon vapaa-aikaa, joka on omistettu henkilökohtaiselle hiljaisuudelle, levolle, ulkoilulle tai lukemiselle osallistujien omien toiveiden mukaisesti.

Tuomasmessu

Musiikkia, laulua, kynttilöitä, rukousta, rukousalttareita, yhdessä oloa, hiljaisuutta, iso määrä vapaaehtoisia = näistä on tuomasmessu tehty! Tule mukaan osallistumaan tai toteuttamaan messua yhdessä toisten kanssa. Lue lisää tuomasmessusta.

 

Nuoret aikuiset frisbeegolfia kokeilemassa
Myyjäistohinaa