Reformaatio 500 v.   Suomi 100 v.   juhlavuoden ohjelma

Katso kunkin tilaisuuden tarkemmat tiedot lähempänä ajankohtaa tapahtumakalenterista.

KINKERIT

Kinkereitä eri puolilla seurakuntaa aiheena Martin Luther. Seuraa tapahtumakalenteria.

NAISTENPÄIVÄ 2.4.

Entiset nunnat Riitta Lemmetyinen ja Marianne Jansson kertovat elämänkokemuksistaan. Jumalanpalv. klo 10 (Joutsan kirkko). Ruokailu (Vapaaseurakunta). ”Tarmolla vai armolla” ohjelma (Joutsan seurakuntakoti).

PERHEMESSU 9.4.

Palmusunnuntain perhemessu klo 10 Joutsan kirkossa.

UUDEN TESTAMENTIN LÄPILUKEMINEN

Uusi testamentti luetaan läpi yhteistyöllä Joutsan kirkossa
Lukeminen alkaa 1. pääsiäispäivänä 16.4. klo 11.30-23.00.
Lukeminen jatkuu 2. pääsiäispäivänä 17.4. klo 7.00.
Lukeminen päättyy 17.4. n. klo 20.00 hiljaisuuden iltakirkkoon.

Yhden tunnin aikana voi olla useampi lukija. Kirkkoon voi ottaa mukaan peiton ja tyynyn / makuupussin ja -alustan. Raamatun lukua kuunnellessa voi levätä kirkon penkillä tai lattialla.
Lukijaksi voivat ilmoittautua järjestöt ja yksityishenkilöt tunniksi kerrallaan, puh. 044-4021 533 tai joutsa.srk@evl.fi.

HELAHULINAT

Helatorstaina 25.5. Joutsassa:
Klo 10
Helamessu Joutsan kirkossa, mukana Luther, Taika-Petteri ja Jakke-Jääkarhu.
Klo 11 Helahulinat Kauppakujalla alkavat Martti Lutherin ja vaimonsa Katharinan pöytäpuheella.
Tämän jälkeen nautimme nyyttikestien antimista. Kahvia löytyy, syötävät puuttuu, joten tuothan mukanasi sopivaa sormin syötävää yhteiseen pöytään jaettavaksi.
Syömisen lomassa nautitaan monipuolisesta musiikista sekä toistemme seurasta. Mahdollisuus myös tutustua ”torialueen” tarjontaan Kauppakujan kirjaston puoleisessa päädyssä. Sinne jokainen on tervetullut maksutta pystyttämään oman paikkansa ja myymään leivonnaisia, käsitöitä, kirpputoritavaraa tai esittelemään yhdistyksensä toimintaa. (Paikkansa voi tulla laittamaan klo 10.45 lähtien. Ei ilmoittautumista, ei paikkavarausta).
Klo 11.15 Taika-Petterin esitys Joutsan seurakuntakodin kerhotilassa (kesto n. ½ h). Esityksen jälkeen halukkaille beatboxaus ja jonglööraus opetusta. Alle 4 v. esitykseen oman aikuisen kanssa. Sitä isommat lapset voi olla ilman aikuista, jotta aikuiset pääsevät helahulinakahville.
Klo 12 kirkonkellot kajahtavat soimaan Reformaation merkkivuoden kunniaksi koko Suomessa.
Kellojen soiton jälkeen Aino Saarelan viuluesitys sekä Tarujen saari- yhtyeen musisointia.
Sateen sattuessa tapahtuma Nuokulla.
Järj. Joutsan seurakunta yhteistyössä kolmannen sektorin kanssa.

Helahulinat to 25.5. Leivonmäellä:
”Jos maailmanloppu tulisi huomenna, vielä tänään istuttaisin omenapuun.”
Leivonmäellä kirkonkellot soivat helatorstaina 25.5. klo 12 reformaation juhlavuoden kunniaksi. Istutamme armon ja toivon omenapuun ja mietimme yhdessä mitä armo ja armollisuus voisivat merkitä meille tänään.

SUOMI 100 VUOTTA MUSIIKKIJUMALANPALVELUS 25.6.

Suomi 100 vuotta -musiikkijumalanpalvelus klo 18 Joutsan kirkossa. (Seppo Pänkäläinen ja kuoro)

VILLASUKKIA UNKARIIN

Seurakuntamme osallistuu Mikkelin hiippakunnan villasukkakeräykseen. Villasukat lahjoitetaan ystävyyshiippakuntaamme Unkariin armon, lämmön ja ystävyyden tervehdyksenä Suomesta. Erikokoisia villasukkia voi toimittaa kirkkoherranvirastoon (Jousitie 25 Joutsa) tai työntekijöille syyskuun alkuun mennessä.

LASTEN RAAMATTUNÄYTTELY JA PIIRUSTUSKILPAILU

Lasten raamattunäyttely kirjastossa lokakuussa. Yhteistyössä paikallinen kirjakauppa.
Lasten piirroksia Raamatun kertomuksista.

LASTEN RAAMATTUJA 3-4-VUOTIAILLE

Lasten reformaatiojuhlamessu su 5.11.2017 Joutsassa, Luhangassa ja Leivonmäellä.
Lapsen Raamattu lahjoitetaan kaikille 3-4 vuotta täyttäville seurakunnan jäsenille.

TEESIEN NAULAUS

Teesien naulaus Joutsan kirkon oveen marraskuun alussa.

SUOMI 100 VUOTTA

Suomi 100 v. itsenäisyyden juhlamessu ke 6.12. Joutsassa, Luhangassa ja Leivonmäellä.

VUODEN 2018 VASTAANOTTO

Vuoden 2018 vastaanottohartaus Joutsan kirkossa su 31.12. klo 23.30.

PUHEENVUOROJA

Seurakuntalaiset voivat saada puheenvuoron saarnassa.
Puheenpitäjät ilm. kirkkoherra Tuula Leppämäelle, puh. 050-3855 421.

KASTEMUISTOJEN PÄIVÄ

Kastemuistojen päivä (kastepukunäyttely). Yhteistyössä Kumppanuuspöytä. (Paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin)

VANHAT HENGELLISET KIRJAT

Vanhojen hengellisten kirjojen näyttely Joutsan kirjastossa.

SOTAVUODET JA KRISTINUSKO

Tosi tarinoita elävästä elämästä aiheena ”kristillinen usko ja sotavuodet”.
Seurakuntalaiset voivat lähettää kirjallisena omia tai läheistensä sellaisia kokemuksia sotavuosien ajalta, joissa kristillinen usko on antanut tavalla tai toisella voimia ja rohkeutta. Kirjoitukset julkaistaan seurakunnan nettisivuilla. Kirjoitukset voi lähettää: Joutsan seurakunta, Jousitie 25, 19650 Joutsa tai joutsa.srk@evl.fi.

Reformaation merkkivuosi 2017 on armon vuosi

500 vuotta Lutherin teeseistä

Reformaationa tunnettu ajanjakso alkoi, kun Martti Luther julkaisi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan 31.10.1517.

500 vuotta teesien julkaisemisen jälkeen vietetään maailmanlaajuista reformaation merkkivuotta. Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä merkkivuotta vietetään 31.10.2016–5.11.2017. Merkkivuotta vietetään yhteydessä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin.