Rippikoulu 2017-2018!

Tältä sivulta löydät rippikouluusi liittyviä tehtäviä sekä merkintöjen hakuun liittyviä asioita. Katso myös Ripari aikataulu -sivu.

* Jokainen tekee itsenäisesti NETTI-TEHTÄVÄN ja palauttaa sen viimeistään joulukuun aikana.

* Jokainen valitsee itselleen PALVELUTEHTÄVÄN.

Talviriparin iloa!

OMA VALINTAISET JUMALANPALVELUKSET JA TILAISUUDET

Keräät vihkoseen yhteensä kolme jumalanpalvelusta:
1. jouluaaton-loppiaisen välisenä aikana
2. pääsiäisen aikaan; palmusunnuntai - pääsiäisaamu
3. oma valintainen ajankohta

Jumis merkinnän voi hakea minkä tahansa paikkakunnan evankelisluterilaisen kirkon järjestämästä jumalanpalveluksesta. Esim. jos olet viikonloppuna tai jouluna vaikka Espoossa mummon luona niin käy siellä jumalanpalveluksessa. Mukaan vain vihkonen ja kynä!
Näissä jumalanpalveluksissa, joissa käyt itsenäisesti, saat ottaa ehtoollisen vastaan, jos sinun kanssasi ehtoolliselle tulee vanhempasi, isovanhempasi tai kummisi.

Keräät vihkoseen kolmesta seurakunnan tilaisuudesta merkinnän:

Toiveena olisi, että :

- kävisit yhdessä nuortenillassa (jos ei mahdollista, niin sitten joku muu seurakunnan tilaisuus)

- kävisit musiikkitilaisuudessa esim. seurakunnan järjestämä kirkkokonsertti, kauneimmat joululaulut, virsi-ilta

- yhden tilaisuusmerkinnän voit ottaa myös jumalanpalveluksesta tai iltamessusta

Tilaisuus merkitää voi hakea kaikesta sellaisesta tilaisuudesta/tapahtumasta jossa seurakunta toimii järjestäjänä. Esim. nuortenilta, kauneimman joululaulut, konsertit, lähetyspiiri, kinkerit, miestenilta, raamattupiiri yms.

Katso tapahtumakalenterista mihin menisit mukaan!

*Jos suvussa, tuttava piirissä on ristiäisiä, aivoliittoon vihkimisiä, hautaan siunaamisia – niistä saat ottaa tilaisuus merkinnän!

OHJEITA MERKINNÄN HAKUUN:

(Tilaisuus tässä tarkoittaa jumalanpalvelusta tai muuta seurakunnan järjestämää tilaisuutta)
- Ota tilaisuuteen mukaan ripari vihkonen ja kynä.

- Käyttäydy tilaisuuden vaativalla tavalla. Pipo pois päästä, kännykkä kiinni ja kuuntele. Ota muut osallistujat huomioon.
- Tilaisuuden aikana tai loputtua täytä vihkosessa kysytyt kohdat.

- Tilaisuuden loputtua pyydä tilaisuutta vetäneeltä allekirjoitus vihkoseesi.

* Jos tilaisuuden vetäjän mielestä, et ole ollut läsnä tilaisuuden vaativalla tavalla, on hänellä oikeus evätä sinulta merkinnän saaminen. Parempaa onnea ensi kerralla!

HUOM! Vihko palautetaan täytettynä seurakuntaan viimeistään toukokuun ensimmäisellä viikolla!

Nuorisotyöntoimiston käyntiosoite: Jousitie 42 A, Joutsa