Uutisia

Lue hartauskirjoitus

17.5.2017 08.30

Sana sunnuntaiksi Joutsan Seudussa 17.5.2017

 

Sydämen puhetta Jumalalle

 

Kirkkovuoden aihe on sunnuntaina Sydämen puhetta Jumalan kanssa. Elämän koettelemukset ajavat meidät rukoilemaan apua ja voimaa itsemme ulkopuolelta. Voimme kääntyä Luojan, elämän antajan, puoleen.

 

Jumalan lapsina saatamme tuntea itsemme huonoiksi rukoilijoiksi. Sanojenkin löytäminen voi olla joskus vaikeaa. Meiltä ei kuitenkaan odoteta monisanaisia ja kaunopuheisia rukouksia, vaan Jumala on luvannut kuulla sydäntemme pienimmätkin huokaukset.

 

Sydämen puheessa ei tarvita välttämättä sanoja. Jumala ymmärtää sanattomatkin viestit, mutta ihmiset voivat tarvita sanoja saadakseen tukea, lohtua ja vahvistusta yhteisestä rukouksesta. Jeesus itse opetti Isä meidän -rukouksen. Rukoillessamme Hänen opettamin sanoin, pyydämme Jumalan tahdon mukaisia asioita. Tunnustamme, että Jumala tietää, mikä on meille hyväksi ja mitä todella tarvitsemme.

 

Sydämen puhe Jumalalle on mielen tila, jota voi nöyrästi pyytää samalla, kun pyytää Jumalalta ymmärrystä kuunnella, mitä hänellä on sanottavana meille. Rukouksessa annamme Jumalalle mahdollisuuden koskettaa ja muuttaa meitä. Rukous on ihmisen tapa olla ja elää Jumalan kasvojen edessä.


Jumalan pyhyys sitoo meidät hänen sanansa mukaiseen uskoon ja elämään. Usko antaa myös rohkeutta rukoilla vapaasti ja turvallisesti. Voimme pyytää apua itsellemme tai läheisille ja kiittää saamistamme lahjoista. Rukous on yhteytemme Taivaan Isään. Samaten se on Jumalan kunnioittamista, hänen kaikkivaltiutensa tunnustamista ja pysähtymistä hänen tutkivan ja rakastavan katseensa alle.

 

Taivaallinen Isämme,

sinä olet luvannut kuulla rukouksemme.
Anna meille rukouksen Henki,
niin ettemme vain puhuisi
vaan myös kuuntelisimme,
mitä sinä tahdot meille sanoa.
Tyhjennä meidät kaikesta omastamme,
jotta voisimme ottaa vastaan
anteeksiantamuksen
ja uskaltaisimme elää rakkautesi varassa.
Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen,
meidän Herramme tähden.

(Evankeliumikirjan rukous)

 

Heidi Karvinen
diakoni

« Uutislistaukseen