Uutisia

Lue hartauskirjoitus

13.6.2018 07.00

Nuorten juhlaa

Elämme seurakunnassamme kahden konfirmaatiojuhlan, rippijuhlan, väliviikkoa. Viime pyhän aihe ”Kutsu Jumalan valtakuntaan” ja ensi pyhän teema ”Kadonnut ja jälleen löytynyt” sopivat hyvin konfirmaatioon eli kasteen liiton vahvistamisen juhlaan.

Oli - ja on - ilo katsella 15-vuotiaita nuoria valkoisissa alboissa, kun he menivät alttarin ääreen tunnustamaan uskonsa, polvistuivat ottamaan vastaan Jumalan siunauksen papin, nuorisotyönohjaajan ja kummiensa välittämänä ja lauloivat konfirmaatiolaulun Valosta. Nuorten läheiset juhlapuvuissaan olivat kokoontuneet onnittelemaan ja rukoilemaan heidän puolestaan.

On hienoa, että on yksi suuri päivä nuorten elämässä, jolloin heitä juhlitaan, ei omien ansioittensa tai lahjojensa tähden, vaan ihan vain siksi, että he ovat olemassa. Tällaiset juhlat vahvistavat nuoren itsetuntoa. Jokainen nuori on juhlimisen arvoinen ainutlaatuisena Jumalan luomana persoonana, Jumalan kuvana (1.Mos.1:27). Joku voisi kysyä, mitä nuoret ymmärtävät konfirmaatiojuhlastaan. Ymmärrämmekö me täysi-ikäisetkään kaikkea uskonasioista tai elämästä yleensä? Eikö meidänkin pidä vain nöyrästi pyytää Jumalan siunausta ja johdatusta elämäämme? Eikö meidän kakkien pidä luottaa tullessamme Jumalan alttarin eteen: Jumala kyllä siunaa niin kuin hyväksi näkee.

Kyllähän me sen tiedämme, että 15-vuotiaat ovat saattaneet jo töpätä elämässään ihan niin kuin me aikuisetkin. Me vanhemmat emme aina osaa ja jaksa rakastaa nuoriamme niin kuin haluaisimme. Mutta juuri meidän vajavaisuutemme ja rajallisuutemme tähden on olemassa kirkko, kristinusko ja Jeesus, joka ehdoitta antaa anteeksi niin nuorille kuin vanhemmillekin. Jeesuksen rakkaus on täydellistä ja uutta luovaa (Jes.43:19).

Rippikoulussa nuoret saavat kokemuksen seurakuntayhteydestä ja kestäviä arvoja elämänmatkalleen. Me vanhemmat voimme alkaa vähitellen huokaista helpotuksesta ja luovuttaa esirukouksin nuoremme elämään omaa elämäänsä siihen suuntaan, mihin Jumala heitä kutsuu ja johdattaa.

Siunattua elämää konfirmoiduille nuorille!

Tuula Leppämäki