Naistenpäivä

Joutsan seurakuntakoti

Ohjelmaa: Riitta Koskinen kertoo omasta konkurssistaan.

TARINAA RIITTA KOSKISEN ELÄMÄSTÄ

Riitta asuu Keuruulla Pohjoisjärven rannalla miehensä Timon kanssa pienessä omakotitalossa.

Jo mummona ollessaan Riitta opiskeli mm. Global Universityssä (USA) ja Walesin yliopistossa pastoriksi sekä hän on käynyt monia erilaisia sielunhoitokursseja ja useita johtajuuskursseja.

Vuonna 1972 Riitta valmistui merkonomiksi Riihimäellä ja Timo opiskeli Jyväskylässä insinööriksi.

Riitta on palvellut elämänsä aikana erilaisissa toimistotehtävissä esimerkiksi Keski-Suomen tie- ja vesirakennuspiirin hallintotoimistossa Jyväskylässä ja tiemestaripiireissä.

Muutettuaan Keuruulle miehen työn perässä Riitta sai värvätyn erikoismiehen vakanssin armeijan palveluksessa Keski-Suomen Viestipataljoonassa Keuruulla ja puoli vuotta pioneeripataljoonassa.

Kun värvätyn erikoismiehen vakanssi loppui 80-luvulla, hänet valittiin tietotekniikan opettajaksi armeijaan. Riitta ei kuitenkaan halunnut "tuijottaa" tietokoneita, vaan osti vaatetusliikkeen, jonka lama vei konkurssiin v. 1991.

Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että konkurssin kautta Riitta tuli uskoon vuonna 1991 ja alkoi melkein heti palvella Jumalaa ja ihmisiä pitämällä erilaisia hengellisiä tilaisuuksia.

Puolitoista vuotta Riitan uskoontulon jälkeen hänen miehensä Timo otti vastaan Jeesuksen. Sen jälkeen Riitta perusti Timon kanssa rukouspiirin, ja kutsui pari muutakin pariskuntaa mukaan.
Rukouspiirin kautta halusi toista sataa ihmistä tulla uskoon ja monet saivat armolahjoja ja monet paranivat. Tätä kesti noin pari vuotta, kunnes pari ystävää kutsui hänet Venäjän työhön. Eri puolilla Venäjää - Siperiaa myöten - Riitta on käynyt puhuja- ja rukousmatkoilla vuosien mittaan monia kymmeniä kertoja samoin kuin monissa eri maissa.

Venäjän työssä Riitalle ei riittänyt ainoastaan uskosta todistaminen, vaan hänelle tuli väkevä halu yhden ihmeen kautta oppia lisää Jumalan sanasta, joten hän haki opiskelemaan yllä mainitsemiin yliopistoihin.

Riitta on tehnyt pastorin töitä koti- ja ulkomailla ja toiminut evankelistana, opettajana, rukouspalvelijana ja sielunhoitajana.

Ihmeet ja merkit ovat seuranneet saarnattua sanaa sekä kotimaassa että monissa eri maissa maailmalla.

Riitalla ja Timolla on kaksi aikuista lasta. Molemmilla lapsilla on omat perheet.

Joutsan seurakunta, Leivonmäen kappeliseurakunta, Luhangan kappeliseurakunta

Leivonmäen seurakuntatalo

Aamupuuroilu

Nyt aamupuurolle!

Luhangan kylätalon alakerta

Hyvän olon piiri

Vietä iltapäivä hyvässä seurassa!

Leivonmäen seurakuntatalo

Aamupuuroilu