Perinnejumalanpalvelus Joutsa

Joutsan kirkko

Tervetuloa perinnejumalanpalvelukseen!

Joutsan kirkossa järjestetään 1.11. klo 10:00 perinnejumalanpalvelus, jolla juhlistamme 160-vuotiasta seurakuntaamme ja 200-vuotiasta kellotapuliamme. Perinnejumalanpalveluksessa kunnioitamme seurakuntamme menneiden sukupolvien muistoa ja työtä käyttämällä kaavaa, jonka mukaisena on pidetty Joutsan kirkon ensimmäiset jumalanpalvelukset. Kyseessä on vuoden 1694 kirkkokäsikirjan mukainen kaava, virret ovat vuoden 1701 virsikirjasta ja tekstit vuoden 1776 Bibliasta. Huomioitakoon, että kysymyksessä ei ole esitys, vaan oikea jumalanpalvelus, jonka pidämme Vanhan kirkkokäsikirjan mukaisena.

Kirkon pääovella on jaossa käsiohjelma, jossa ovat virret nuotteineen ja josta voit seurata jumalanpalveluksen kulkua. Vanhanajan kirkkokäytännön mukaisesti pyydämme seurakunnan naisväkeä asettumaan kirkon käytävän vasemmanpuoleisille ja isäntäväkeä oikeanpuoleisille penkeille.

Aiheena kirkkovuodessa on Uskonpuhdistuksen muistopäivä.
Saarnaaja: pitäjänapulainen, jumaluusopin magisteri Harri Hautala
Lukkari: director cantus Aki Rämö
Kellonsoittaja: mestari Juha Nieminen

Sydämellisesti tervetuloa!

"Että me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herran Jesuksen Kristuksen kautta." Room. 5:1.

Joutsan seurakunta