Luomakunnan sunnuntain pyhiinvaellusmessu, Joutsa

Joutsan kirkko

Luomakunnan sunnuntai on verrattain nuori kirkkovuoden erityispyhä, jota vietetään seurakuntakohtaisesti valittuna sunnuntaina touko-lokakuun välisenä aikana. Silloin pysähdytään ihastelemaan ja ihmettelemään maailmankaikkeuden ja luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta ja ylistämään Jumalaa, joka on Sanallaan luonut kaiken. Samalla ihmiskunta yhdessä ja jokainen ihmisyksilö erikseen joutuu kohtaamaan hänelle uskotun vastuun varjella luomakuntaa, jonka osaksi hänet on tehty. Liturgisena värinä on vihreä, jonka tutusta arkisuudesta avautuu jälleen uusi merkitys: elämän vehreä kasvu ja Jumalan läsnäolo luomakunnassaan. Joutsan seurakunnassa luomakunnan sunnuntaita vietetään tänä vuonna Joutsan kirkossa 18.8. pyhiinvaellusmessun merkeissä.

Kolehti nuorten toimeentulon vahvistamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta tarjoamalla muun muassa perus-, ammatti- ja yrittäjyyskoulutusta, ammatinvalinnanohjausta sekä tukea työelämään siirtymisessä.
Laakso Hanna, Vaaja Jouni

Joutsan seurakunta