Varhaisnuorten valtuusto eli VAVA

VAVA koostuu 5-7 luokkalaisista. VAVAn tehtävä on edustaa lasten ääntä suunniteltaessa ja toteuttaessa seurakunnan toimintaa.

VAVAN TEHTÄVÄT

• VAVA:n jäsenet pääsevät vaikuttamaan suoraan siihen, mitä ja millaista toimintaa seurakunta tarjoaa 7-14 -vuotiaille.
  • VAVA pääsee itse suunnittelemaan sekä toteuttamaan ideoimiaan tapahtumia, retkiä, leirejä sekä antamaan palautetta jo tapahtuneista toiminnoista.
  • VAVA on yksi kanava lasten äänen/mielipiteiden kuulemiseen seurakunnassa.

JOS OLET 5-7 -LUOKKALAINEN JA VAVA KIINNOSTAISI SINUA NIIN
ota yhteyttä nuorisotyönohjaaja Annikaan p. 050 3855428.

TAUSTAA VAVA:N TOIMINNASTA

• Joutsan seurakunnan nuorisotyönohjaaja halusi saada lasten mielipiteet paremmin esille työnsuunnitteluun. Nousi ajatus perustaa valtuusto, joka koostuisi 5-6 –luokkalaisista.
  • Kouluissa pidettyjen VAVA infojen innoittamana perustamiskokoukseen saapuikin kymmenkunta lasta ja Joutsan seurakuntaan perustettiin ensimmäinen VAVA keväällä 2009.
  • VAVAssa aloittaneet halusivat jatkaa mukana oloaan vielä 7 –luokkalaisina, joten muutimme VAVAn jäsenyyden avoimeksi kaikille 5-7 –luokkalaisille.
  • Pari vuotisen toimintakauden jälkeen toimintaa tuli katkos.
  • VAVA koottiin kasaan uudestaan syksyllä 2014 uusin jäsenin.
  • VAVAan voi liittyä mihin vuoden aikaan tahansa. Syksyisin nuorisotyönohjaaja pitää asiaa esillä kouluissa 5-7 –luokkalaisille, jotta saisimme uusia innokkaita jäseniä mukaan!

TULE MUKAAN VAIKUTTAMAAN JA OSALLISTUMAAN!

VAVA ryhmää ei ole tällä hetkellä (kevät 2018). Jos asia kiinnostaisi sinua, ota ihmeessä yhteyttä ja yritetään saada ryhmä kasaan!

Nuorisotyöntoimiston käyntiosoite: Jousitie 42 A, Joutsa