Uutislistaukseen

Hartauskirjoitus 15.11.2023

OLE VALMIS!

Partiossa 50 vuotta olleena tämä partiolaisten tunnus on sisäistynyt. Ole valmis tehtävään kuin tehtävään. Ole valmis auttamaan ja palvelemaan. Ole valmis, kun Herrasi Jeesus tulee...

Ensi sunnuntai on valvomisen sunnuntai. Se tarkoittaa, että on tärkeää pitää usko elävänä ja valmiina. Niin monet asiat voivat viedä mukanaan ja usko ei enää olekaan ykkösasia; on perhe, harrastukset, työ, huolet, murheet, maailmantilanne, ongelmat ja ilot, jne. 

Pelastuksen kannalta olennaista on vain usko Jeesukseen. Se on myös ainoa rauhan antaja sydämeen tänä levottomana aikana.

Mihin siis sinun ja minun pitää olla valmiina, usko sydämessä toimimaan? 

Yhdessä toisten kristittyjen kanssa elämiseen, rukoukseen, messuun, auttamiseen, julistamiseen, kutsuen mukaan tähän yhteisöön heitäkin, jotka vielä eivät tunne Jeesusta omana Vapahtajanaan.

Nyt on aika valita myös seurakunnalle Paimen, johtaja. Ota selvää ehdokkaista, rukoile viisautta, käytä ääntäsi ja rakenna omalla tiilelläsi yhteisöäsi. Näin palvelet seurakuntaasi. Kirkkoherra on seurakunnan paimen ja valmis toimimaan oman kutsumuksensa voimalla seurakunnan parhaaksi, jotta usko saisi kasvaa, toinen toistaan tukien elämä olisi hitusen helpompaa ja mahdollisimman moni pääsisi Perille. 

Hoitakaamme siis uskoamme, tulta lampussamme ja rohkeasti omaa kutsumusta, tehtävää ja toimea toteuttaen.

Kiitos Isä, Poika ja Pyhä Henki, että autat meitä kaikkia tässä. Tapahtukoon Sinun hyvä ja pyhä tahtosi elämässämme. Siunaa meitä kaikkia. Aamen.

Herää! Anna elämäsi Herran käyttöön kokonaan. Vapahtajan kunniaksi silloin riennät toimimaan. Rohkeasti nosta pääsi, hoida tulta lampussa. Herää, Herran seurakunta, Kuningas on tulossa!

148:4

Mirkku Tammisto

15.11.2023 06.00