Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

6.2.2019 06.00

Sana sunnuntaiksi

Kahdenlaista kylvöä

Jeesus esitti vertauksen kylväjästä, joka kylvi peltoonsa hyvää siementä eli vehnää.  Yöllä vihamies tuli pellolle ja kylvi hyvän siemenen joukkoon rikkaviljaa eli lustetta.  Kun vilja nousi oraalle, työmiehet menivät kysymään isännältään, mistä rikkaviljaa oli tullut hyvän sadon joukkoon.  Työmiehet ehdottivat, että he voisivat nyhtää rikkaviljan pois.  Isäntä kielsi kitkemisen, koska rikkavilja näytti melkein samalle kuin hyvä vilja.  Isäntä käski, että vasta sitten rikkavilja kitketään ja poltetaan, kun tulee elonkorjuuaika.  Näin rikkaviljan mukana ei mene hyvää viljaa hukkaan, vaan se korjataan aittaan.

Opetuslapset kysyivät, mitä vertaus tarkoitti.  Jeesus vastasi: "Hyvän siemenen kylväjä on Ihmisen Poika.  Pelto on maailma, hyvä siemen ovat valtakunnan lapset, mutta lusteet ovat pahan lapset. Vihamies on perkele, elonaika on maailman loppu, ja leikkuumiehet ovat enkelit.  Niin kuin lusteet kootaan ja tulessa poltetaan, niin on tapahtuva maailman lopussa.” 

Meidän maailmassa kylvetään samoin sekä hyvää että pahaa.  Hyvää on kaikki hengellinen ja muu kasvatus, opetus, sivistys ja pyrkimys rauhaan ja hyvään elämään.  Valitettavasti pahaa kylvetään yhä enemmän vihan, terrorin ja sotien muodossa.  Evankeliumin sanan kylvöä ei suvaita kaikkialla.  Myös kristityissä maissa kylvö taitaa mennä yhä huonommin perille. Jeesus päättää vertauksensa varsin vakavaan opetukseen.  Lusteet poltetaan tulessa sitten, kun on elonkorjuun aika.  Tällä Jeesus viittaa viimeiseen tuomioon.  Tätä varoitusta meistä kenenkään ei pitäisi ohittaa välipitämättömästi omalla kohdallaan. 

 

Rukoilkaamme! Jumala, kuule meitä Poikasi nimessä!  Pahan valta on suuri ja pelottava.  Varjele meidät pahan vallan kylvöltä.  Siunaa ja varjele meitä, että paha ei tukahduta hyvää satoa.  Auta meitä, että tuottaisimme hyvää satoa sinulle kunniaksi.  Lahjoita pelastava armosi kaikille, jotka elävät pimeydessä ja kuoleman varjossa!

 

Erkki Viinikainen

Eläkepastori