Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

3.4.2019 06.00

Jeesuksen tuomiosta

 

Kun lähestymme Raamatussa pääsiäisen tapahtumia, niin vähän aikaisemmin Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista.  Johanneksen evankeliumissa sanotaan, että monet uskoivat häneen, kun näkivät näin valtavan ihmeen.  Kaikki eivät kuitenkaan uskonnet Jeesuksen olevan luvattu Messias.  Eivät mitkään muutkaan Jeesuksen ihmeteot vakuuttaneet kaikkia juutalaisia.  Usein niistä etsittiin jopa syitä, jotta päästäisiin syyttämään Jeesusta.

Muutamat epäuskoiset paikalla olleet menivät fariseusten luokse ja kertoivat, mitä kaikkea Jeesus oli tehnyt.  Mitä sitten tapahtui, siitä Johannes kirjoittaa näin.  Ylipapit ja fariseukset kutsuivat neuvoston koolle ja kysyivät siltä: ”Mitä meidän pitäisi tehdä?  Se mies tekee paljon tunnustekoja. Jos annamme hänen jatkaa näin, häneen uskovat kohta kaikki, ja silloin roomalaiset tulevat ja ottavat meiltä sekä tämän pyhän paikan että koko kansamme.”  Silloin yksi heistä, Kaifas, joka oli sinä vuonna ylipappina, sanoi: ” Ettekö te käsitä, että jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon?”  Siitä päivästä lähtien neuvoston tavoitteena oli surmata Jeesus.

Näin Jeesus sai kuolemantuomionsa omalta kansaltaan ja tapahtumat etenevätkin sitten nopeasti kohti Golgatan ristiä.  Roomalaisten hallitsijoiden pelossa juutalaisten ylipappien neuvosto päättää uhrata yhden miehen, jotta koko kansa ei joutuisi kärsimään mahdollista roomalaisten kostoa kapinaepäilyistä.  He kuitenkin toteuttivat tietämättään Jumalan suunnitelmaa.  Jeesuksen piti käydä kohti ristinkuolemaa.  Sen toisi pelastuksen koko maailmalle.  Rukoilkaamme, Jumala, taivaallinen Isämme!  Opetuslasten tavoin me olemme hitaat käsittämään, miksi Jeesuksen piti kärsiä ja kuolla.  Auta meitä ymmärtämään, että hän kärsi meidän syntiemme tähden ja että meillä on nyt avoin tie sinun yhteyteesi. Kuule meitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen tähden! Aamen!

 

Erkki Viinikainen

Eläkepastori