Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

29.5.2019 06.00

MOITTEESEEN AIHETTA?

 

Kukapa ilahtuu joutuessaan moitituksi, vaikka siihen olisi aihettakin. Aiheitahan kyllä on. Joskus moittimisen kohteeksi joutuvat ne, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen. Heitä tai meitä moititaan herkkäuskoisuudesta ja siitä, että meitä on johdettu pahasti harhaan. Näinkin voidaan ajatella ja moittia uskovia ihmisiä tyhmyydestä.

Helatorstain evankeliumi Mark.16:14-20 kääntää koko asian päälaelleen. Teksti alkaa seuraavasti: ”Viimein Jeesus ilmestyi myös yhdelletoista opetuslapselleen heidän ollessaan aterialla. Hän moitti heidän epäuskoaan ja heidän sydämensä kovuutta, kun he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet kuolleesta nousseena”.

Edellä olevan perusteella ei olekaan kyse herkkäuskoisuudesta, kun ihminen uskoo ylösnousseeseen Jeesukseen Kristukseen. Jeesuksen opetuslapset olivat ihmisiä, joita oli vaikea saada uskomaan. He eivät olleet lainkaan herkkäuskoisia, helposti harhaan johdettavia, kuten monet ylösnousemuksen ”vastustajat” ovat väittäneet ja väittävät. Itselleni opetuslasten epäusko ja sen muuttuminen kuolemaakin uhmaavaksi uskoksi, on yksi parhaimpia todistuksia siitä, että uskovaisuus ei ollut herkkäuskoisuutta eikä ole sitä tänäänkään. Eli herkkäuskoisuudesta minua ei voi moittia, kun uskon Jeesukseen Kristukseen. Eikä sinuakaan!

Usko ylösnousseeseen Jeesukseen Kristukseen on sisäinen, Jumalan aikaansaama vakaumus, jolle sen saanut ihminen ei mahda mitään. Hän voi iloita siitä ja siitä, ettei joudu tässä elämässä eikä tulevassa Jumalan moittimaksi siitä, ettei uskonut.

Usko ylösnousseeseen ja helatorstaina taivaaseen astuneeseen Jeesukseen Kristukseen syntyy Jumalan sanan kuulemisesta ja sitä uskoa vahvistavat monet Jumalan ihmeet meidän elämässämme.

On hyvä muistaa, että usko, jota pidetään jopa lapsellisena modernille ihmiselle, on niin tärkeä, että se ratkaisee meidän iäisyytemme. Usko Jeesukseen Kristukseen avaa tien taivaaseen. Mitäpä siitä, vaikka ihmiset meitä moittisivat?

 

Matti Kallioinen

pappi Joutsan Leivonmäeltä