Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

4.9.2019 06.00

”Kuurojen korvat avautuvat”

Jeesuksen luo tuotiin kuuro mies, joka ei kyennyt kunnolla puhumaan. Mies ei ilmeisesti ollut syntymästään saakka kuuro, vaan kuulo oli mennyt ajan kuluessa ja puhekyky oli säilynyt osittain. Jeesus otti miehen väkijoukosta, kosketti hänen korviaan ja kieltään ja huokaisi: ”Aukene.” Mies sai kuulonsa takaisin ja puhui nyt selvästi. (Mark. 7: 31-37)

Hengellisessä mielessä monella ovat korvat tukittuna. Uskomisen asia ei kiinnosta, neuvo kääntymykseen menee ”kuin kuuroille korville”. Ihmiselle kehittyy kuulovamma elämän kalleimmalle asialle ja silloin puhekin on epäselvä: uskon kieli ei taivu suussa ja väärät käsitykset Jumalasta paistavat puheessa. Tämän huomaa usein julkisissa kannanotoissa ja ne ovat uskovalle vaikeita ymmärtää ja allekirjoittaa. Jeesuksella on kuitenkin voima parantaa tällaisesta hengellisestä kuuroudesta.

Parantamisihmeen esimerkin mukaisesti Jeesus edelleen kutsuu pelastukseen kaipaavaa pois maailman keskeltä, johdattaa tykönsä, lausuu parantavan evankeliumin sanansa ja näin avaa parannetun korvat kuulemaan. Silloin usko tulee eläväksi, korvat erottavat Jumalan sanan julistuksessa armon sanan omalle sydämelle. Sydämessä syttyy halu laulaa ylistystä ja kertoa armollisesta Jumalasta uudella, selkeällä äänellä. ”Herra, avaa minun huuleni, niin suuni julistaa sinun kunniaasi." (Ps. 50:15)

Parantavaa evankeliumia julistetaan Kristuksen seurakunnassa, joka on kuulohuone. Sana Jeesuksen sovintoverestä puhdistaa armoa kaipaavan kaikesta synnistä ja kiitollisuus saa hehkua uudessa ihmisessä. ”Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat, rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa riemuaan.” (Jes. 35:5-6)

Harri Hautala, Luhangan pappi