Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

31.7.2019 06.00

HYVÄ HETKI

Elämään kuuluvat hämmentävät hetket. Yllättävätkin.

Kolmella Jeesuksen opetuslapsella oli hämmentävä hetki vuorella, jonne he kapusivat Jeesuksen perässä.

Ensi sunnuntain evankeliumi (Matt.17:1-8) alkaa: ”Kuuden päivän kuluttua Jeesus otti mukaansa Pietarin sekä Jaakobin ja tämän veljen Johanneksen ja vei heidät korkealle vuorelle”. Mitä tärkeää tapahtui viikkoa aikaisemmin, kun tuo vuorelle kiipeämisen hetki lasketaan siitä? Silloin Jeesus sanoi muun muassa sanat ”Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman, mutta menettää sielunsa?”. Edelleen mitä ajankohtaisin kysymys niin sinulle kuin minulle.

Takaisin vuorelle, jossa koettiin jotain poikkeuksellista. Pietari ja nuo kaksi muutakin opetuslasta koki hetken niin hyväksi, että syntyi ajatus rakentaa paikalle asunto ja jatkaa siellä olemista.  Arkeen oli kuitenkin palattava. Mukana oli näky, josta ei enää koskaan päästy irti. Näky Jeesuksesta, joka oli enemmän kuin suurimmatkaan profeetat, näky Jeesuksesta, jota kannatti kuulla ja seurata.

Pietarin sanoja lukiessa voi kysellä, millaisia hyviä hetkiä itsekullakin on elämän varrella ollut. Itselleni viime aikoina sellaisia ovat olleet sairaan poikamme vienon hymyn näkeminen sairaalan vuoteella surullisen ja isältä apua anovan katseen lomassa. Ihmeen hyviä hetkiä nuo hymyt. Paras kokemus kuitenkin tähän astisessa elämässä on sama kuin noilla kolmella miehellä eli ”näky” Jeesuksesta, joka on minunkin Vapahtajani, Jeesuksesta, jota kannattaa kuulla ja seurata.

Opetuslapset kohtasivat arjen murheet välittömästi vuorelta laskeuduttuaan, mutta samalla näkivät, kuinka Jeesus meni siihen mukaan muun muassa antamalla eräälle isälle ja hänen pojalleen hyvän hetken parantamalla pojan, jota kukaan muu ei kyennyt auttamaan.

Jeesuksen tuomia hyviä hetkiä myös sinulle, missä elämäntilanteessa oletkin. Jeesus oli ja on enemmän kuin kukaan muu. Siksi et kadota elämääsi, kun uskot Häneen. Päinvastoin sinä voitat omaksesi elämän täällä ja kuolemasi jälkeen.

Matti Kallioinen