Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

29.7.2020 06.00

Minne kuljet matkamies? 

MINNE KULJET MATKAMIES?

”Kuinka on sun sielus laita. Minne kuljet matkamies. Lavea on tie tai kaita. Kumpi niistä sinun ties. Kumpi on sä vastaa oi. Molemmat ei olla voi.

Eri tiet ja eri määrä. Minne kulkijan ne vie. Kuolemaan tie päättyy väärä. Elämään vie kaita tie. Mieti tarkoin matkamies. Minne päättyy sinun ties.”

Näin lauloi 17 vuotias Jorma (tuleva oopperalaulaja ym) ja 19 vuotias allekirjoittanut säesti trumpetilla 57 vuotta sitten Sallassa tanssilavalla, kun soittanut yhtye piti taukoa ja me lupauduimme täyttämään tuon tauon. Lensimme ulos kesken laulun.

Ensi sunnuntain evankeliumissa Jeesus sanoo: ”Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen.”

Ei ollut suurta haittaa, vaikka jouduimme, Jorma ja minä ulos heitetyiksi tanssilavalta kesken laulun. On todella paljon haittaa, jos ja kun huomaa kulkeneensa kohti tuhoa elämässään ja joutuu heitetyksi ulos taivaasta. On suuri onni, että vielä on mahdollista astua ahtaasta portista kaidalle tielle, joka vie perille taivaaseen eikä tarvitse vaeltaa kohti kadotusta.

Eräs Tuomas kyseli kerran Jeesukselta tuosta tiestä. Jeesus sanoi olevansa tie iankaikkiseen elämään. Siitä voi päätellä, että kaita tie on yhtä kuin usko Jeesukseen Kristukseen. Myös portin kohdalla on kyse Hänestä. Jeesus sanoi olevansa portti, jonka kautta pääsee elämään sisälle. Tuolla Jeesus-tiellä löytyy yltäkylläinen elämä jo täällä maan päällä vaeltaessamme ja kerran myös paikka taivaassa.

Puoli vuotta Sallan ”keikan” jälkeen tapasin Pieksämäellä nuoren, joka sanoi olleensa noissa tansseissa. Laulu oli pysähdyttänyt hänet ja hän kertoi jonkun ajan kuluttua löytäneensä tien, josta laulu kertoi eli uskon Jeesukseen Kristukseen. Eipä mennyt se keikka hukkaan Jormalta ja minulta, vaikka se jäi kovin lyhyeksi.

Minne kuljet matkamies, tekisi nytkin mieli laulaa ja soittaa.

Matti Kallioinen, yksi matkamiehistä