Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

21.10.2020 06.00

Jeesuksen lähettiläät

Sunnuntain (25.10.2020) epistolateksti käsittää kolme jaetta Kolossalaiskirjeestä: ”Me olemme lakkaamatta rukoilleet teidän puolestanne ja pyytäneet, että te saisitte runsaasti hengellistä viisautta ja ymmärrystä ja tulisitte täydelleen tuntemaan Jumalan tahdon. Rukoilemme, että eläisitte Herralle kunniaksi ja kaikessa hänen mielensä mukaan ja että kantaisitte hedelmää tekemällä kaikkea hyvää ja kasvaisitte Jumalan tuntemisessa. Hänen kirkkautensa voima ja väkevyys vahvistakoon teitä olemaan aina kestäviä ja kärsivällisiä” (Kol. 1: 9-11)

Paavali ja Timoteus opastavat Kolossan kristittyjä tavoittelemaan kaikkinaista hengellistä viisautta, että kolossalaiset oppisivat tuntemaan Jumalan tahdon omalla kohdallaan, täydellisesti.

Paavalin kehotus koskee myös oman aikamme kristittyjä. Meidänkin tulisi oppia tuntemaan Jumalan tahto omassa elämässämme. Raamatun avulla kaikille etsiville avautuu Jumalan siunaava tahto. Jeesus tiivistää saman asian: ”Pyhitä heidät totuudessa, sinun sanasi on totuus” (Joh. 17:17). Kun perustamme elämämme tähän ikuiseen totuuteen, pysymme Pyhän Hengen opastamina kaidalla kotitiellä.

Eräs minua edeltänyt uskon kilvoittelija antoi aikoinaan muistettavakseni seuraavan ohjeen: ”Ojenna minun äkkiväärä sydämeni, sinun suoran sanasi mukaiseksi”. Helppo muistaa.

Timoteus on tiivistänyt edellä mainittuihin kolmeen jakeeseen meille kaikille tärkeitä elämänohjeita. Yksi tärkeimmistä on rukous kaikkien puolesta, eli esirukous. Näin saamme viisautta ja ymmärrystä oppiaksemme elämään täällä maailmassa Jumalan kunniaksi ja lähimmäisen parhaaksi. Ja samalla voisimme kantaa hedelmää, oppimalla tekemään hyvää kaikille. Lisäksi Timoteus kertoo meille, että rukoustemme kautta Jumalan voima ja väkevyys vahvistavat asennettamme. Tavoitteena on, että olisimme aina kestäviä sekä kärsivällisiä ja lopuksi matkamme jälkeen perisimme, Jeesuksen lunastustyön ansiosta, iankaikkisen elämän taivaan kodissa.

Pekka Rahkila, oto-pastori