Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

Sana sinulle, ole hyvä. Hetken hiljentyminen vuoden jokaiselle pyhäpäivälle.

Sana sinulle

24.01.2021

 

Mikko Lehtovaara

3. sunnuntai loppiaisesta

Mark. 1:29-39

Poissa hyvä, kotona paras. Suomalainen sananlasku on tunnettu muillakin kielillä. Kotiin tulemisessa on jotakin perustavanlaatuisen oikeaa. Sen tiesivät niin Jeesuksen vertauksen tuhlaajapoika kuin Aleksis Kiven veljessarjakin. Nykyihminen on muuttanut sanontaa ja globaalin maailman kansalaisen koti on siellä, missä wi-fi (langaton verkko) yhdistyy ilman, että salasanaa tarvitsee erikseen antaa.

Sunnuntain evankeliumitekstissä ollaan Simon Pietarin ja Andreaksen sukutalossa. Ensi töikseen Jeesus parantaa Simonin vaimon äidin ja sitten vasta istutaan alas pitkän päivän jälkeen. Kovin on tutun kuuloista. Korona-aikana kaupassa ei tosin sovi käydä kuumeisena. Vähintään lasten nälkä on ensin parannettava ennen kuin töiden jälkeen sopii kellahtaa sohvalle.

Jeesus oli aika kulkuripoika. Onneksi hänellä edes joskus oli jokin paikka, minne mennä.

Kapernaumissa ihmisillä on jos jonkinlaista vaivaa. Siinä mielessä se muistuttanee esimerkiksi nykyajan Kankaanpäätä tai mitä vain k-kirjaimella alkavaa kaupunkia. Väkijoukko on tyytyväinen, kun Vapahtaja on kotona. Jeesus ei paljon kellokorttia kunnioita, kun väkijoukko kutsuu hänet vielä iltalöösiin työpäivän päälle. Mieleen tulee psalminkirjoittajan ajatus Taivaallisesta Isästä: “Ei hän väsy, ei hän nuku, Hän on Israelin turva.” (Ps. 121) Sairaat paranevat ja ihmiset ovat onnellisia.

Aamulla Ihmisen Poika laittaa ykköstä silmään ja jatkaa matkaa. Muutkin tarvitsevat minua, hän sanoo oppilailleen ja karavaani kulkee eteenpäin.

Ehkä hän on tulossa juuri sinua tapaamaan.

Mikko Lehtovaara
Kirjoittaja on kirkon nuorisotyönohjaaja, basisti ja veneilijä

​​​​​​​

2021-01-20 08:43:48.0