Uutisia

Tule mukaan ideoimaan toimintaa lapsiperheille!

8.9.2021 10.29

Kutsumme sinut yhteiseen verkostotilaisuuteen

Yhdessä vanhemmuuden tueksi -hanke sekä Joutsan seurakunta kutsuvat kaikkia lapsiperheiden parissa toimivia tahoja ja muita asiasta kiinnostuneita yhteiseen verkostotilaisuuteen to 30.9. klo 17.30-18.30.

Vanhemmuus on arvokas asia ja siihen on lupa pyytää tukea

Yhdessä vanhemmuuden tueksi -hanke pyörähti käyntiin Joutsan seurakunnassa alkuvuodesta. Se on Kirkkopalvelut ry:n hallinnoima kolmivuotinen (2021-23) hanke, joka yhdessä seurakuntien kanssa kehittää vanhemmuutta tukevia toimintoja. Hankkeessa on mukana Joutsan seurakunnan lisäksi 10 muuta pilottiseurakuntaa Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Keski-Suomen alueilta.

Yhdessä vanhemmuuden tueksi -hanke toteutti alkuvuodesta 2021 kyselyn, johon Joutsasta vastauksia saatiin 56.

Moni vastaajista kuvasi perhettä voimavarana, josta ammennetaan jaksamista ja hyvinvointia arkeen. Yhdessä vietetty aika, lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen, oma koti sekä turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö ovat esimerkiksi asioita, jotka tuottavat vanhemmille iloa.

Vaikka iso osa perheistä kokee voivansa hyvin, silti viime aikoina on uutisoitu runsaasti perheiden lisääntyneestä avun tarpeesta. Poikkeusolot ovat entisestään heikentäneet perheiden tilannetta ja monen vanhemman jaksaminen on koetuksella. Moni kaipaa yhteisöllisyyttä, toisten perheiden seuraa ja yhteistä tekemistä. Vanhemmat kokevat tarvitsevansa tukea arjessa selviytymiseen, lapsen kasvatuskysymyksiin, sosiaalisten suhteiden ja tukiverkostojen luomiseen. Heikko taloudellinen tilanne voi haastaa perheen yhteistä tekemistä ja moni toivookin toimintaa matalalla kynnyksellä.

Tehdäänkö yhdessä?

Seurakunta vastaa kyselyssä nousseisiin toiveisiin jatkamalla keväällä aloittamaansa lapsiparkki -toimintaa sekä aloittamalla kerran kuussa Syödään yhdessä -ruokailut, jotka toivottavasti omalta osaltaan helpottavat arkea.

Paikallisella yhteistyöllä saamme aikaan vielä enemmän, joten kutsumme kaikkia lapsiperheiden parissa toimivia tahoja ja muita asiasta kiinnostuneita yhteiseen verkostotilaisuuteen torstaina 30.9. klo 17.30 Joutsan seurakuntakodille tai osallistumaan Teamsin kautta etänä.
Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mikäli liityt mukaan puhelimella, sinun tulee ladata ensin puhelimeesi Teams -sovellus. Tietokoneella sitä ei tarvitse tehdä. Linkki tapaamiseen: Liity kokoukseen napsauttamalla tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Osallistuminen verkostotapaamiseen ei vielä sido mihinkään, vaan voit tulla vain kuulolle ja ideoimaan yhdessä. Ja mikäli et pääse osallistumaan, mutta olet kiinnostunut yhteistyöstä, voit laittaa viestiä seurakunnan työntekijöille:

Milja Urkko, vastaava lastenohjaaja, milja.urkko@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 050 385 5430

Annika Oksanen, nuorisotyönohjaaja, annika.oksanen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 050 385 5428

Nina Siitari, diakoni, nina.siitari@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, 040 508 7023

Lisää hankkeesta voit lukea täältä https://www.kirkkopalvelut.fi/hyvinvointi/yhdessa-vanhemmuuden-tueksiLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Minna Laitinen
projektityöntekijä

Yhdessä vanhemmuuden tueksi -kehittämishanke
Huvilakatu 31 rak. E
76130 Pieksämäki
p.   040 767 9237