Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa

 Joutsan seurakunta järjestää monipuolista toimintaa, johon olet tervetullut osallistumaan. Voit  keskustella, hiljentyä hengellisten tilaisuuksien ääreen, nauttia musiikista tai tehdä vaikkapa vapaaehtoistyötä. Kaikki kerhot, piirit ja tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Kun haluat keskustella, miettiä elämäntilannettasi tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin, voit ottaa yhteyttä seurakunnan työntekijään.

Yhteystiedot

Kotikäynnit ja laitoskäynnit

Pappia, diakoniantyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista voi pyytää kotikäynnille. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla mukana myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.

Diakoniatyöntekijät

Diakoniatyöntekijöiden kanssa voit tulla pohtimaan niitä ongelmia ja suruja, jotka ovat sinulle sillä hetkellä tärkeitä ja ajankohtaisia. Yhteistyötä tehdään sosiaalitoimiston ja eri avustusjärjestöjen kanssa.

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon.

 

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot ja päivystykset

Joutsassa
Diakoni 040-5087 023
Käyntiosoite: Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42A, 19650 Joutsa

Leivonmällä päivystys ke klo 10-12
Diakoni Sirpa Kröger 040-5087 023
Käyntiosoite: Leivonmäen seurakuntatalo, Kuusirinne 2, 41770 Leivonmäki

Luhangassa päivystys tarpeen mukaan  Diakoni Sirpa Kröger 040-5087 023

Työttömyys

Työttömyys saattaa aiheuttaa arvottomuuden ja yksinäisyyden tunteita. Yksin ei kuitenkaan kannata jäädä, vaan auttavia käsiä kaivataan niin laman kuin nousukauden aikana. Joutsassa toimii TyöVarikko. Se on Joutsan kunnan ylläpitämä työpaja, joka tarjoaa työttömille työnhakijoille tuettua valmentautumista ja palveluohjausta. Työttömän henkilön on mahdollista olla TyöVarikolla joko työkokeilussa tai kuntouttavassa työtoiminnassa erimittaisia jaksoja.

TyöVarikon yhteydessä toimii myös Nuorten Työpaja, jonka toiminta on suunnattu alle 29-vuotiaille. Toiminnan tarkoituksena on antaa nuorille valmiudet siirtyä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen sekä kannustaa nuoria eteenpäin elämässä.

Myös Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry (Toivontupa) järjestää kuntouttavaa työtoimintaa yhteistyössä Joutsan kunnan kanssa.

Yhteistyössä

Itä-Päijänteen vapaaseurakunta
Yhdystie 1
19650 Joutsa
puh. 044-972 4899