Terveys ja henkinen hyvinvointi

Keskusteluapua ja sielunhoitoa

Ota yhteyttä seurakunnan työntekijään, kun kaipaat keskustelukumppania.

Luottamukselliset keskustelut ja sielunhoito ovat keskeinen osa seurakunnallista elämää. Keskustelukumppani voi olla pappi, muu seurakunnan työntekijä tai joku toinen seurakuntalainen.
Seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot

Keskusteluissa käsitellään juuri niitä asioita, joita sielunhoitoon hakeutuva haluaa käsitellä; kysymykset tai ongelmat voivat olla miltä elämänalueelta tahansa. Keskusteluissa tärkeää on luottamuksellisuus.

Keskustelu on väylä puhua joko toiselle ihmiselle, lähimmäiselle tai Jumalalle, jolloin sitä voidaan kutsua myös ripiksi.

Kotikäynnit

Pappia, diakoniantyöntekijää tai muuta seurakunnan työntekijää tai vapaaehtoista voi pyytää kotikäynnille. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin.

Mikäli ehtoolliselle tuleminen on vaikeaa, voit pyytää kotiehtoollista. Tilaisuudessa voi olla mukana myös muita läheisiä yhdessä sovittavalla tavalla.

Ongelmia parisuhteessa tai muissa ihmissuhteissa?

• on vaikea puhua toisen kanssa
• koetaan vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa
• seksielämä ei suju
• uskottomuustilanteissa
• jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta
• perheessä on ristiriitoja
• erokysymykset mietityttävät
• tarvitaan erosovittelua

Joutsan kunnan perhetyöntekijä voi toimia keskustelukumppanina tai apuna elämän eri tilanteissa.

Perheasiain neuvottelukeskus Jyväskylässä tarjoaa keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä.

Keski-Suomen seurakunnat (Hankasalmi, Jyväskylä, Joutsa, Jämsä, Karstula, Keuruu, Kinnula, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari ja Äänekoski) tarjoavat mahdollisuuden maksuttomiin neuvotteluihin kaikille alueellaan asuville riippumatta siitä, ovatko he kirkon jäseniä.

Jyväskylän seurakunnan perheasiain neuvottelukeskus
Ajanvaraus: tiistai, keskiviikko, perjantai klo 12-14.30, p. (014) 334 7800
Käyntiosoite: Kilpisenkatu 4, 2. krs, 40100 Jyväskylä
Postiosoite: Vapaudenkatu 38 B, 2. krs, 40100 Jyväskylä
pank-jkl@evl.fi, etunimi.sukunimi@evl.fi

Tukea parisuhteeseen myös:

Suhdeklinikka

Parisuhteen palikat

Virtaa välillämme

Kataja ry

Ihmissuhteet ovat elämän suola ja sokeri. Jos ja kun rakkauteen tulee ryppyjä, kannattaa hakea apua. Ulkopuolinen vaitiolovelvollinen ammattilainen voi olla apuna etsimään ratkaisuja tai ainakin askelia eteenpäin. Apua tarjoavat oman seurakunnan lisäksi perheasiain neuvottelukeskukset eri puolilla Suomea.

Ihmissuhteet

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.

Kirkon perheneuvonta auttaa maksutta

Oma tai läheisen ihmisen vakava tai parantumaton sairaus pysäyttää. Mitä nyt on edessä? Kuinka tästä selvitään?

Kirkon työntekijät sairaiden rinnalla