Tuomasmessun sivualttari

Kinkerit

Nykyajan kinkerit muistuttavat kotiseuroja. Kinkereillä on vuosittain vaihtuva aihe, jota käsitellään. Tämän lisäksi lauletaan virsiä sekä vaihdetaan kuulumisia. Kinkereillä on seurakunnan puolesta yleensä mukana pappi ja kanttori. Kinkerit ovat yksi vanhimmista seurakunnan kokoontumistavoista. Kinkerikierros ajoittuu yleensä alkuvuoteen. Tilaisuudet pidetään useimmiten kodeissa mutta myös muissa paikoissa, kuten seurakunnan tiloissa.

Kinkerit ovat maksuttomia ja mukaan voi tulla kuka tahansa silloin, kun se itselle sopii.

Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti tarkoittaa arjen rutiineista hiljaisuuteen vetäytymistä. Seurakuntamme järjestää parin yön mittaisia hiljaisuuden retriittejä  kerran vuodessa Pekkasten leirikeskuksessa (max. 8 osallistujaa). Retriitin päivää rytmittävät yhteiset hetkihartaudet ja ruokailut. Jokaiselle on varattu oma huone. Ohjelmassa on paljon vapaa-aikaa, joka on omistettu henkilökohtaiselle hiljaisuudelle, levolle, ulkoilulle tai lukemiselle osallistujien omien toiveiden mukaisesti.

 

Ekumeeniset tilaisuudet

Ekumeenisen viikon aluksi ovat kaikki alueella toimivat kristilliset kirkot järjestäneet yhteisen tilaisuuden kristittyjen ykseyden rukouspäivänä tammikuussa. Lue lisää ekumeenisesta rukousviikostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tuomasmessu

Musiikkia, laulua, kynttilöitä, rukousta, rukousalttareita, yhdessä oloa, hiljaisuutta, iso määrä vapaaehtoisia = näistä on tuomasmessu tehty! Tule mukaan osallistumaan tai toteuttamaan messua yhdessä toisten kanssa. Lue lisää tuomasmessustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.