Rippikoulu poikkeusolojen aikana ja sen tuomat muutokset!

Talviriparin iloa!

Rippikoululaisten koteihin on lähetetty allaolevan tiedotteen tiedot 23.3.2020.

Koronaviruksen torjunta on johtanut Suomessa valmiuslain käyttöönottoon Suomen hallituksen päätöksellä 16.3.2020. Valmiuslaki sisältää yhteisiä kokoontumisia rajoittavia ohjeita, jotka koskevat myös seurakunnan toimintaa. Tällä hetkellä on varauduttava mahdollisuuteen, että poikkeustila jatkuu yhteiskunnassamme jopa toukokuun jälkeiselle ajalle, kesään saakka. Tämä mahdollisuus tuo aiheen järjestää toimintaamme uudelleen.

Joutsan seurakunnan rippikoulutyössä tämä merkitsee ennakoivana varotoimenpiteenä seuraavanlaisia toimia:

• Rippikoululaisten opetuspäivä helatorstailta 21.5.2020 perutaan.
    Ilmoitamme myöhemmin tuleeko opetuspäivälle uutta ajankohtaa vai hoidetaan opetus jotenkin toisin.
  • Talvirippikoulun konfirmaatio siirretään sunnuntaille 30.8.2020 klo 10 Joutsan kirkkoon.
    Konfirmaatio harjoitukset pidetään tiistaina 25.8. klo 15.15 Joutsan kirkossa.
  • Kesärippikoululeirin ajankohta siirretään kesäkuun alusta koulun syyslomaviikolle; 11.-17.10.2020.
    Joten nimikin vaihdetaan kesäriparista syysripariksi.
    Syysriparin leiripäivä pidetään Pekkasten leirikeskuksessa lauantaina 19.9.2020.

Nuorisotyönohjaaja Annika päivittää ajantasaista tietoa ja infoa rippikoululaisten whatsapp-ryhmiin. Nuoria suositellaan seuraamaan Annikan viestejä ja kertomaan niistä huoltajille.

Pahoittelemme monen perheen suunnitelmiin tulevia muutoksia. Tapaamisten ja leirin ajankohtien siirtämisen myötä osallistumme kansakuntamme yhteiseen tavoitteeseen koronaviruksen aiheuttamien kansanterveydellisten haittojen minimoimiseksi.

"Sinä, Herra, suojelet meitä, sinä varjelet meitä joka hetki tämän pahan ajan keskellä." (Ps. 12:7)

Harri Hautala
Kasvatuksen pastori
Joutsan seurakunta