Rippikoulu

 

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin täytetään viisitoista vuotta. Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Sekä perehdytään siihen uskoon, joka kasteessa lahjoitetaan.
Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista.

Ilmoittautuminen

Syksyllä nuorisotyönohjaaja käy koulussa kertomassa 8. luokkalaisille rippikoulusta ja samalla jakaa rippikoulu infopaketin ilmoittautumislomakkeineen. Syksyllä 2023 koululla info perjantaina 13.10. klo 11.15-12 auditoriossa kaikille 8-luokkalaisille. 

Jos jostain syystä ripari-info paketti ei tavoita sinua, voit tulostaa ne itsellesi tästä alta: 
Rippikoulun kutsukirjeLinkki avautuu uudessa välilehdessä, ilmoittautumislomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Kuka olen? -lomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä.


Jos et pysty tulostamaan - ota yhteys nuorisotyönohjaajaan, niin postitamme kirjeen sinulle. 

Rippikouluun ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä ja palauttamalla ilmoittautumislomake ja Kuka olen? -lomake seurakuntaan viimeistään tiistaina 31.10.2023 osoitteeseen; Joutsan seurakunta / Rippikoulu - Annika / Jousitie 25, 19650 Joutsa

Ensisijaisesti täytämme rippikouluryhmät oman seurakuntamme jäsenillä. Mikäli ryhmiin jää tilaa, otamme muita mukaan. 
 

Rippikouluun kuuluu

RipariStartin jälkeen alkaa seurakuntaan tutustumisjakso, johon kuuluu toimintatehtävän suorittaminen, jumalanpalveluksissa käyntiä ja kaksi teemailtaa. Rippikoululeiri on 7 päivän mittainen. Seurakuntamme tarjoaa myös leirittömän vaihtoehdon; päivärippikoulun.
- tarkempi rippikoulu aikataulu löytyy välilehdeltä "RIPARI aikataulu"

Konfirmaatio ja rippijuhlat

Rippikoulu huipentuu konfirmaatiojuhlaa kirkossa. Konfirmaatio on kasteen ja kastetun vahvistamista.
Konfirmaatio edellyttää, että sinut on kastettu, olet kirkon jäsen ja rippikoulun käynyt.

Jos et kuulu kirkkoon ja haluat käydä rippikoulun ja tulla konfirmoiduksi, se onnistuu liittymällä seurakunnan jäseneksi. Jos sinua ei ole kastettu, kaste toimitetaan rippikoulun alkupuolella. Pappi on asiasta yhteydessä sinuun ja perheeseesi. 

Rippijuhlat voi järjestää kotona, seurakunnan tiloissa tai jossain muussa sopivassa ja mieluisassa paikassa.

Rippikoulun jälkeen oikeutesi

Konfirmaation jälkeen rippikoulun käyneellä on oikeus toimia kummina, käydä itsenäisesti ehtoollisella ja saada kirkollinen avioliittoon vihkiminen. 16 -vuotta täytettyäsi voit äänestää kirkollisissa vaaleissa (vaikket olisi rippikoulua käynyt) tai asettua itse ehdokkaaksi 18 -vuotiaana.

Nuorten huoltajille 

Kirkkopalvelujen Yhdessä vanhemmuuden tueksi –hanke toteuttaa vuoden 2024 aikana yhdeksän maksutonta verkkovanhempainiltaa. Tavoitteena on tukea ja vahvistaa vanhemmuutta, kun nuoren kanssa kohdataan haasteita sekä lisätä vanhempien osaamista ja ymmärrystä nuoruuden eri ilmiöistä ja rohkeutta/keinoja puuttua niihin. Lue tarkemmin tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Jokaiseen verkkovanhempainiltaan pääset liittymään samalla linkillä tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Vanhempainillat totetutetaan Teamsillä. Pääset siihen lataamatta Teamsia koneellesi. 

Konfirmaatio

Rippikoulun lähtökohtana on Jeesuksen kaste- ja lähetyskäsky:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt.28:16-20)

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja

Nuorisotyöntoimiston käyntiosoite: Jousitie 42 A, Joutsa. Nuorisotyötä 80%, diakoniatyötä 20%