Rippijuhlat

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jona nuori täyttää 15 vuotta.
Rippikoulu sisältää seurakuntaan tutustumista, jumalanpalveluskäyntejä, yhteisiä ryhmän kokoontumisia sekä noin viikon mittaisen leirijakson.
Joutsan seurakunnassa on mahdollisuus käydä myös päivärippikoulu, joka on leiritön vaihtoehto.
Leirijakson päätteeksi vietetään konfirmaatiojuhlaa kirkossa.

Lisätietoja rippikoulustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippijuhlat voi järjestää kotona, seurakunnan tiloissa tai jossain muussa sopivassa, mieluisassa paikassa. Seurakunnan tilojen varaamisessa voi ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Rippikoulu aikuisena

Rippikoulun voi käydä myös aikuisena. Tällöin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä seurakunnan kirkkoherraanLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka kanssa sovitaan rippikoulun yksityiskohdista.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Nuorta kannattaa juhlia. Yksi etappi monen nuoren elämässä on rippikoulun päättäminen, jonka jälkeen kirkossa järjestetään konfirmaatiojuhla. Lisäksi kotona voidaan järjestää rippijuhlat nuoren toiveiden mukaisesti.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen