Joutsan seurakunnan nimikkolähetit

Nimikkosopimuksessa lähetysjärjestön kanssa seurakunta sitoutuu tukemaan nimikkohenkilöä tai -työtä taloudellisesti ja rukouksin. Nimikkosopimukset ovat määräaikaisia ja niiden voimassaolosta huolehtivat molemmat osapuolet, lähettävä järjestö ja seurakunta.

Joutsan alueella tuetaan

Aili Maria Manninen, Lähetysyhdistys Kylväjä

Aili Maria oli vuodesta 1987 nimikkolähettinä Bangladeshissa ensin kyläterveysohjelman tehtävissä, sitten koulu- ja kylien kehitysohjelman naistyössä ja nykyisin hän osallistuu koko ohjelman kehittämiseen, suunnitteluun ja toteutukseen.

Aili Marian viimeisimpänä työtehtävänä oli koota kansiin Kylväjän Bangladeshin työn historia. Tästä syntyi kirja ”Bangladeshin monet kasvot 40 kertomusta – 40 vuotta työtä”. Tilaa kirja tästä.

Aili Marian lähtöjuhlaa vietettiin sunnuntaina 15.10.2017 messussa Joutsan kirkossa ja sen jälkeen kirkkokahvilla seurakuntakodilla. Lue Aili Marian pitämä saarna.

Marko Hanslian, Suomen Lähetysseura

Marko kääntää tiiminsä kanssa Vanhaa Testamenttia senegalilaiselle heimokielelle, pulaarin kielelle. Vuonna 1999 perheensä kanssa Senegaliin mennyt Marko muutti takaisin Suomeen 2008, mutta käännöstyö jatkuu yhä, nyt Suomesta käsin.

Leivonmäen alueella tuetaan

Vesa ja Katariina Sipari, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Uusin nimikkolähettiperheemme on Vesa ja Katariina Siparin perhe, jotka elokuussa 2015 lähtivät pakolaistyöhön Kreikkaan, Keski-Aasiasta tulleiden pakolaisten keskuuteen.

Luhangan alueella tuetaan

David ja Marja-Liisa Ezzine, Medialähetys Sanansaattajat

David ja Marja-Liisa asuvat Etelä-Ranskassa ja tekevät Lähi-Itään ja Pohjois-Afrikkaan suuntautuvaa radio- ja televisiolähetystyötä. David ja Marja-Liisa ovat jäämässä eläkkeelle alkuvuodesta 2016.

Joutsan seurakunnassa muistetaan erityisesti myös
Sanansaattajien radiolähetystyötä Israelissa sekä Kansanlähetyksen Siperian työtä.