Uutislistaukseen

Hartauskirjoitus 24.4.2024

Koti (1).jpg

Kaipuuta polttavaa olen tuntenut...

Koti-ikävä tuntuu kurjalta. Varsinkin silloin, jos ei tiedä, koska pääsee takaisin kotiin tai käymään lapsuudenkodissa.

Taivaallinen koti-ikävä on laitettu sydämeemme, jotta muistaisimme Isän ja Hänen Kotinsa. Se paikka on onnellisuuden ja rakkauden Koti. Se on muistutus kutsusta tulla takaisin.

Tuo koti-ikävä tuntuu kummalliselta rauhattomuudelta, tyhjyydeltäkin, jolloin sitä kaipuuta yrittää täyttää mielihyvällä: ruoka, juoma, raha, tavara, ihmissuhteet, seksi, päihteet, pelaaminen, jännitys jne. mikä se kenelläkin on. Osa näistä on hyvinkin haitallisia, varsinkin suurissa määrissä.

Miten sitten päästä tästä kummallisesta kaipauksesta?

Vastaus on oikeastaan hyvin yksinkertainen. Pitää etsiä Jumalan läsnäoloa ja sen löytää puhumalla Isälle rukouksessa, lukemalla Raamattua, missä Isä vastaa meille ja uskomalla, että Jeesus on Tie takaisin Kotiin.

Usko on lahja, jonka voi vastaanottaa. Uskon myötä Pyhä Henki alkaa tuntua sydämessä ja yli ymmärryksen käyvä rauha laskeutuu sydämeen ja täyttää tuota kaipausta lupauksella, toivolla.

Täytä tuo tyhjä, kaipauksen kohtasi uskolla. Ota vastaan rauha, rakkaus, anteeksianto, tule Isän syliin. Sitä rauhaa ja iloa ei kukaan voi meiltä riistää.

"Teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää." Joh. 16:22.

Kiitos isä kutsusta takaisin Kotiin. Täytä kaipauksemme uskolla, toivolla ja rakkaudella. Anna syntimme anteeksi Jeesuksen tähden ja avaa meille Tie Kotiin.

Kiitos tästä pelastusmahdollisuudesta. Jää siunaamaan meitä kaikkia ja lähetä runsaasti uskon lahjoja monelle kaipaavalle.

Kiitos, kunnia ja ylistys Sinulle Isä, Poika ja Pyhä Henki. Aamen.

 

Mirkku Tammisto

Diakoni, evankelista

24.4.2024 09.52