Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

27.2.2019 06.00

Jumalan evankeliumi

Aina ei tule ajatelleeksi, että Suomessa kulttuurinen taustamme perustuu juutalais-kristilliseen jumalakäsitykseen. Ensimmäiset kristityt olivat juutalaisia. Siksi voidaan sanoa, että kristinuskolla on myös juutalaiset juuret.

Jumalakäsityksemme perustuu Raamatun ilmoitukseen. Uusi ja Vanha testamentti yhdessä kertovat meille kaiken tarpeellisen tiedon Jumalasta. Raamatun mukaan Jumala on: Yksi mutta samalla Kolmiyhteinen (Isä, Poika ja Pyhä Henki), Ääretön, Luoja, Persoonallinen, Rakastava, Hyvä, Pyhä, Kaikkivaltias jne.

Jumala itse esittäytyy Moosekselle (2,Moos.2:14) ja kertoo nimekseen ”Minä Olen”, hepreaksi Ehjee. Muistuttaen juutalaisten Jumalasta käyttämää nimeä Jahve.

Jumala syntyi ihmiseksi neitsyt Marian poikana. Marialle enkeli ilmoitti, että pian syntyvän pojan nimeksi tulee antaa Jeesus. Nimi tarkoittaa Vapahtajaa, joka on valmistava häneen uskoville ihmisille pelastuksen heidän synneistään. Jeesus otti päälleen meidän ihmisten kaikki synnit ja uhrasi itsensä sovitusuhrina Golgatan ristillä, meidän puolestamme.

Jeesus toimi julkisesti kolme vuotta. Tänä aikana Hän julisti Jumalan hyvää sanomaa eli evankeliumia, paransi sairaita ja herätti kuolleita. Evankeliumi sisälsi sanoman Jumalan rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan. Jeesuksen syntymä Neitsyt Mariasta, synnitön elämä, sovituskuolema, kuolleista nouseminen kolmantena päivänä ja taivaaseen nouseminen sisältyvät tähän armonevankeliumiin.

Uskossa vastaanotettu evankeliumi avaa ihmiselle tien taivaan kotiin. Hän saa rauhan ja tarkoituksen elämälleen, se jatkuu kuoleman rajan yli. Evankeliumi otetaan vastaan yksin Jumalan armosta, yksin uskosta ja yksin Jeesuksen kautta. Jokainen, joka uskoo Jeesuksen Golgatan työn riittävänä uhrina omalle kohdalleen, hän pelastuu.

Jumalan Pyhä Henki saa aikaan tämän pelastavan uskon syntymisen ihmissydämessä. Ihminen ei voi sitä antaa tai ottaa. Jumala haluaa tarjota tätä lahjaa kaikille, siksi pelastava sanoma Jeesuksesta on julistettava kaikille ihmisille, kaikkialla.

Pekka Rahkila

pastori, Hämeenlinna