Uutisia

Uutislistaukseen

Lue hartauskirjoitus

12.2.2020 06.00

Jumalan sanan toivo

Elämme aikaa, jolloin pinotetaan yksilöllisyyttä. Meitä kehotetaan eri tavoin: Ajattele itseäsi, älä tuhlaa mahdollisuuksiasi, ajattele uraasi ja omaa elämääsi! Jeesus puhuu aivan toisenlaisesta todellisuudesta ensi sunnuntain evankeliumissa. Hän tyrmää minäkeskeisen ajattelutavan kertoessaan itsestään ja elämästään ja esimerkistään. Jeesus kertoo ensi sunnuntain evankeliumissa näin: ”Minun ruokani on se, että minä täytän lähettäjäni tahdon ja vien Hänen työnsä päätökseen” (Joh.4:34).

Jeesus opettaa meitä ajattelemaan vastakulttuurisella tavalla tai kuten sanomme uimaan vastavirtaan.  Hän kutsuu meidät vaihtamaan itsemme toteuttamisen rukoilevaksi, Jumalan tahtoa kysyväksi elämänasenteeksi. Hän kutsuu meidät elämään Luojamme, pyhän kolmiyhteisen Jumalamme tahtoa kysyen ja Hänen johdatukseensa luottaen. Hän on ilmoittanut tahtonsa sanassaan. Pyhä Henki voi auttaa meitä soveltamaan sanaa omaan elämäämme ja elämän tilanteeseemme. ”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni. Se on valo minun matkallani” (Ps.119:105).

Kun saa liittää pienen elämänsä Jumalan omaan suureen suunnitelmaan, silloin elämä ei mene hukkaan. Sillä on tarkoitus. Silloin voi elää yltäkylläistä laadukasta elämää, josta voi iloita ja nauttiakin. ”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee” (Matt.4:4).

Jumalan valtakunnan suunnitelma on jokaisen ihmisen kohdalla sopivalla tavalla yksilöllinen, ainutlaatuinen ja Jumalan luomistyötä kunnioittava ja jopa elämää eheyttävä. Siihen mahtuu epäonnistumiset ja virheet. Jumalan armo ja anteeksiantamus voi uudistaa ja antaa toivoa vaikeimmallakin hetkellä. Raamatun ydinsanoma on sanoma Jeesuksen rakkaudesta.  ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän” (Joh.3:16). Jumalan sanaan luottaen saamme paremman elämän toivossa niin yksilöinä kuin kansoinakin. Jumalan suunnitelmassa eläminen antaa voimaa itsensä kieltämiseen ja lähimmäisen rakastamiseen.

Tuula Leppämäki

Kirkkoherra